Jag samtycker till att AIK Fotboll sparar min e-postadress för framtida kommunikation kring AIK Fotbolls verksamhet och produkter. Läs mer om AIK Fotbolls integritetspolicy

584 724 har köpt biljett till turnén

Turnén är slut för i år, syns igen 2019.

12 städer – 30 framträdanden!

Ett mantra som dels talar ifrån den historiska anknytningen till sitt namn Allmänna Idrottsklubben men också utifrån perspektivet som Sveriges största klubb med flest medlemmar. För att befästa och hedra sin enorma supporterkrets har klubben beslutat sig för att ge sig ut på en landsomfattande turné under 2018. Turnén blir den största i sitt slag och kommer att pågå långt in på senhösten.

AIK åker tillsammans med sina supportrar ut på vägarna igen med såväl klassiska toner av kärlek och passion men också med nytt material. De största och modernaste arenorna runtom landet står i beredskap men mer glädjande är att AIK Fotboll även kommer att spela på lite mindre och intimare arenor där man vill framkalla känslor av ”klubb”.

AIK Fotboll är dessutom mycket glada över att tillsammans med arrangören, Svenska SEF, även ha fått möjligheten att täcka in nästan hela Sverige för att ge så många svenskar som möjligt chansen att få uppleva AIK under 2018. Något som enligt klubben länge varit ett önskemål runtom i landet.

”Att det kommer så mycket folk för att se oss vart vi än spelar är det ultimata betyget
för de känslor som folk har för AIK”
 säger Rikard Norling.

Intresset för AIK är större än någonsin och i särskilt i huvudstaden där klubben har bokat upp Friends Arena, Sveriges största arena med kapacitet för över 50 000 supportrar, inte mindre än 15 gånger för att garantera att alla ska få möjligheten att se AIK. Vi märker också ett stort intresse från Europa så vi har tillsammans med Stockholm Live planerat för minst fyra ”Europaspelningar” under sommarmånaderna. Men även i Stockholm kommer publiken att ges tillfälle att uppleva klubbformatet då två framträdanden bokats på mindre Tele2 Arena. AIK har alltid stått sig starka söder om söder och har en bred supporterkrets förankrat i den kulturella delen av staden.

Till detta kommer nedslag i Malmö där stadens största arena, Swedbank Stadion med kapacitet för över 20 000 är bokad och ett liknande landsortsupplägg sker även i Göteborg där AIK Fotboll spelar ut sin repertoar på såväl Gamla Ullevi såsom charmiga Hisingen där nybyggda Bravida Arena står i beredskap den 23 maj.

AIK Fotboll har med tidigare mycket intensivt turnerande både i Sverige men också internationellt sen 1891 byggt upp en oöverträffad supporterbas och en helt unik arenakultur. Många av de spelningar som skett genom åren är mytomspunna i världen. Ingen glömmer ”Miraklet i Moskva på Chimkistadion, ”Welcome to Hell” på Råsunda 1999, AIK Fotbolls eget Woodstock, Malmö Stadion 1992 och alla minns den mest spektakulära spelningen i nutid där AIK Fotboll fick hela Ullevis betong att skaka 2009.

AIK Fotboll reser med sitt entourage och sitt arrangemang och i varje stad kommer det självklart finnas ett festivalområde med restauranger, pubar och merchandisetält, allt för att skapa bästa möjliga upplevelse och för att förverkliga den massiva efterfrågan som denna turné levt med i många år.

Vare sig man sett AIK spela många gånger under decennier eller precis har upptäckt AIK så kan man 2018 förvänta sig något alldeles extra. Eller som Nabil Bahoui säger ”det kommer bli kaos på Instagram”.

Men det slutar inte där. Är man störst så måste man också vara snäll heter det. Därför är AIK Fotboll extra glada och stolta över att på turnén kunna erbjuda andra möjligheten att dela scenen. Vi kommer då att prioritera lokala förmågor och kommer exempelvis ge ”Blåvitt” från Göteborg och ”Bajen” från Årsta chansen att spela tillsammans med oss.

”Det ligger i AIK:s DNA. Att kunna erbjuda dom att spela inför en större publik på en stor scen och i nationell tv känns fantastiskt! AIK satsar hårt på CSR och vill alltid göra nytta i samhället och att kunna hjälpa andra och ge dom en stund i rampljuset känns magiskt” säger Gabriel Niklasson, kommunikations- och biljettchef på AIK Fotboll.

Turnépremiären sker den 2 april på Friends Arena i Solna där AIK Fotboll är mycket stolta över att kunna presentera nya heta Dalkurd.

Ni följer turnén på den speciella turnésajten gnagetontour.se och den officiella hashtaggen är #GNAGETONTOUR och #VIÄRÖVERALLT. På kampanjsajten kan man som supporter enkelt se var AIK spelar nästa gång, hur långt man har dit och framför allt så kan checka in för att visa att #viäröverallt.

Biljetter till alla arenor där AIK spelar på turnén köps här på turnésidan eller via aikbiljett.se